IN JE ELEMENT

met lopend stilstaan


IN ACHT STAPPEN OP AVONTUUR MET JOUW PERSOONLIJKE RUGZAK

In het leven kan je verdwalen, de weg kwijtraken en jezelf verliezen. Onrust, stress, burnout. Dat is het moment voor een mindul avontuur. Geef gericht aandacht in het hier en nu en kom bewust in actie. Trek je wandelschoenen aan en bewandel de vier element aarde, water, vuur en lucht op het achtvoudige Mindfulness pad van zelfontdekking en groei. Met mijn rugzak vol ervaring en tools maak je de verbinding met je body, mind & soul. En neem ik je met een glimlach mee op avontuur naar innerlijke rust, positieve energie en levensplezier. Om in je element te zijn!


INNERLIJKE ONTDEKKINGSREIZEN

ga mee naar buiten, op weg naar binnen

DE VIER ELEMENTEN

voor een mindful avontuur

Geïnspireerd door de gedachte achter de Boeddhistische gebedsvlaggetjes (geel = aarde, groen = water, rood = vuur, wit = wind, blauw = hemel) neem ik je mee op mindful avontuur. De vlaggetjes worden verondersteld vrede, compassie, kracht en wijsheid te verspreiden. Wanneer de vijf elementen in harmonie en evenwicht zijn is er sprake van 'in je element zijn'. Daarnaast staan ze ook voor de omschakeling van ongeluk naar voorspoed. Vanuit Lopend Stilstaan bewandel je de aarde (in stilte en/of blote voeten). Ontwaak je door een frisse duik in koud water. Verstil je tijdens het roosteren van marshmallows boven een zelfgemaakt kampvuur. En mediteer je in een hangmat in de lucht.


HET ACHTVOUDIGE PAD

voor een avontuur met jezelf


Lopend Stilstaan is een mix van een Mindfulness Training & Wandel Coaching in de natuur. Geïnspireerd door de avonturen in mijn leven en de MBSR-methode (Mindfulness Based Stress Reduction) ga je in acht stappen op avontuur met je persoonlijke rugzak. Onderweg nodig ik je uit te ervaren en ontdekken welke bewuste actie nodig is op weg naar innerlijke rust, positieve energie en levensplezier.

Zie jouw levenspad onder ogen door het maken en lopen van jouw persoonlijke levenslabyrint. Zo ontdek je jouw automatisch denken, voelen en handelen. Met als thema's loslaten, ontvangen en toelaten.

Trek je wandelschoenen en sokken uit en loop met aandacht op de aarde onder je voeten. Door de verschillende ondergronden krijg je inzicht in hoe je kunt omgaan met verschillende ervaringen onderweg.

Focus je aandacht op het in- en uitademen. Ervaar hoe je met behulp van verschillende ademtechnieken weer controle kan krijgen over je lichaam en geest. Voor een diepe verbinding met jezelf.

Neem in stilte een loopje met je gedachten, gevoelens en gewaarwordingen in je lichaam. Gebruik daarbij je adem als anker wanneer het te onrustig wordt. Zo zak je stapje voor stapje weg in een diepe ontspanning.

Ontdek hoe je met behulp van de Wim Hof Methode kunt relaxen in ijskoud water. Door de juiste ademtechniek en mindset is dit een krachtige metafoor voor omgaan met stress in het dagelijkse leven.

Geef al wandelend in de natuur aandacht aan de omgeving en vind de ideale hangplek. Hang je hangmat op, kruip erin en mediteer al wiegend. Sta open voor wat zich aandient. En relax.

Maak een kampvuurtje met behulp van een vuurstick en verstil. Zet je intentie neer en sta in je gedachten stil bij jouw passievuur driehoek (missie, visie, waarden). Offer datgene dat je niet meer dient op je levenspad.

Focus op je doel in verbinding met je innerlijke kracht. Haal bewust adem en zet met aandacht een stap om te doorbreken wat je tegenhoudt in de realisatie van wat je graag wil. Sta vooral open voor de magie.